مقاله

انواع کابل مخابراتی + مشخصات و خرید کابل مخابراتی سیمیا

کابل مخابراتی

کابل مخابراتی چیست و چه کاربردی دارد؟

کابل مخابراتی (communication channel) از مهم‌ترین رسانه‌های انتقال و کابل‌های ارتباطی است و معمولا برای انتقال انرژی الکتریکی (AC/AD) استفاده می‌شود. این کابل‌ها نقش مهمی در شبکه‌های مخابراتی و خطوط تلفن داشته و تولید آن‌ها با پیشرفت‌های چشمگیری مواجه شده است. معمولا ماده اولیه این کابل‌ها مس و مواد حاصل از صنایع پتروشیمی است و بیشتر در تاسیسات شهری و خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. کابل مخابراتی در انواع مختلفی وجود دارد که در ادامه این مقاله بررسی می‌کنیم.

مشخصات کابل‌های مخابراتی

کابل ‌مخابراتی که از آن با نام کابل تلفن هم یاد می‌شود، با عایقی به رنگ مشکی یا طوسی تولید می‌شود. این کابل از نظر ساختاری، به دو دسته مسی و فیبر نوری تقسیم بندی شده که هر کدام کاربرد متفاوتی دارند. کابل مسی از نظر کاربرد، در دو نوع هوایی و زمینی دسته‌بندی می‌شود. به نوع مشکی آن، کابل زمینی، و به کابل مخابراتی با روکش طوسی، کابل هوایی گفته می‌شود. کابل‌ هوایی معمولا انعطاف‌پذیری کمتری نسبت به نوع زمینی آن دارد و از بابت قیمت، به دلیل اینکه عایقی از جنس جنس پلی اتیلن کراسلینک داشته و استحکام زیادی دارد، نسبت به کابل‌های طوسی گران‌تر است. دلیل استحکام بیشتر این کابل‌ها این است که با توجه به کاربردشان (در محیط‌های بیرونی ساختمان) باید در برابر بارندگی و نور خورشید مقاومت زیادی داشته باشند.

کابل‌های فیبر نوری هم از نظر کاربرد به دو دسته بیرونی و درون ساختمانی تقسیم می‌شود که در ادامه مقاله آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

سایز کابل مخابراتی زمینی

کابل‌های تلفن مسی به صورت زوج به هم تابیده می‌شوند. استفاده از چنین الگویی برای کاهش اثر هم‌شنوایی در کابل می‌باشد. بنابراین، در بیان سایز کابل‌های مخابراتی از  عدد 2 استفاده می‌کنیم که نشان‌گر زوج بودن رشته‌های آن است. سایز این کابل‌ها را با ضرب 3 عدد نشان می‌دهند. برای مثال، 0.6×2×10 نشان دهنده کابلی با 10 زوج رشته است که قطر هادی‌های آن 0.6 میلی‌متر است.

انواع کابل مخابراتی

کابل‌های مخابراتی از نظر ساختاری در دو نوع مسی و فیبر نوری تولید می‌شوند. کابل‌های مسی، خود دارای دو نوع زمینی و هوایی می‌باشد. منظور از کابل‌های زمینی، آن‌هایی هستند که در داخل ساختمان‌ها قابل استفاده بوده و منظور از کابل هوایی، آن‌هایی هستند که در محیط‌های باز قابل استفاده هستند. به صورت کلی انواع کابل مخابراتی شامل موارد زیر می‌شود:

  • کابل ژله فیلد کانالی (CFC)
  • کابل ایرکور کانالی (CUC)
  • کابل هوایی ساده (AC)
  • کابل ژله فیلد خاکی (BFC)
  • کابل هوایی مهاردار (SSC)
  • دوبل هوایی مهاردار (DW)
  • کابل ژله فیلد کانالی (CFC)
  • کابل ایرکور کانالی (CUC)
  • کابل هوایی ساده (AC)
  • کابل نوری ژله فیلد کانالی (OCFC)
  • کابل نوری ژله فیلد خاکی (OBFC)
  • کابل نوری مهاردار هوایی (OSSC)

کابل مخابراتی هوایی

کابل‌های مخابراتی هوایی که عموما به رنگ طوسی تولید می‌شوند، نسبت به کابل مخابراتی زمینی داری انعطاف‌پذیری کمتری هستند. دلیل این انعطاف‌پذیری کمتر، جنس عایق آن‌هاست. عایق این کابل‌ها از جنس پلی اتیلن کراسلینک بوده و مقاومت بسیار خوبی دارد. از آنجا که از این کابل‌ در محیط‌های بیرون ساختمان استفاده می‌شود، استحکام آن در برابر خورشید اهمیت زیادی دارد.

قطر مغزی کابل مسی هوایی معمولا در 3 سایز زیر تولید می‌شود:

  • 4 میلی‌متر 5 میلی‌متر (مرسوم به صفر پنج)
  • 6 میلی‌متر (مرسوم به صفر شش)
  • 8 میلی‌متر (مرسوم به صفر هشت)کابل مخابراتی هوایی

کابل مخابراتی زمینی

کابل‌ مخابراتی زمینی معمولا به رنگ مشکی تولید می‌شود. از آنجا که روکش این کابل‌ها به محکمی کابل‌های مخابراتی هوایی نیست، انعطاف‌پذیری نسبتا خوبی در برابر خم شدن دارند و به همین دلیل، انتخاب مناسبی برای محیط‌های داخل ساختمان است. برای جلوگیری از شکستگی سیم‌های مسی به کار رفته در داخل این نوع کابل، از یک سیم بکسل به عنوان پوشش داخلی آن استفاده شده است.

کابل مخابراتی زمینی

کابل مخابراتی فیبر نوری

کابل فیبر نوری با رشته‌هایی از جنس سیلیکا (شیشه) ساخته می‌شود. سرعت انتقال در این کابل‌ها نسبت به انواع کابل مخابراتی دیگر بالاتر است. همواره سعی بر این است تا مقاومت کابل‌های نوری افزایش داده شود و در حال حاضر این کابل‌ها مقاومت بالایی در برابر تغییرات دما، رطوبت و جوندگان پیدا کرده‌اند. همچنین تا حدودی از خاصیت ضد احتراق برخوردار هستند. این کابل‌ها نسبت به کابل مخابراتی مسی هزینه بیشتری دارند، اما مسلما این هزینه بابت کیفیت بالاتر پرداخت می‌شود.

کابل مخابراتی فیبر نوریاین کابل‌ها با توجه به نوع کاربردشان در دو نوع بیرون ساختمانی و درون ساختمانی تقسیم می‌شوند:

کابل فیبر نوری درون ساختمانی:

از آنجا که کابل‌های نوری درون ساختمانی باید انعطاف‌پذیری بالایی داشته باشند، پوشش متفاوتی نسبت به کابل‌های بیرونی دارند. این پوشش ضمن تضمین انعطاف‌پذیری بیشتر کابل، فاقد مواد سمی و هالوژن‌دار بوده و به این ترتیب، استفاده از آن‌ها در محیط داخلی ساختمان خطرناک نمی‌باشد.

کابل فیبر نوری بیرون ساختمانی:

همانطور که از اسم این کابل مشخص است، در خارج از ساختمان از آن استفاده می‌شود. این کابل‌ها نسبت به کابل‌های داخل ساختمانی مقاومت بیشتر و انعطاف‌پذیری کمتری دارند.

رنگ‌های کابل مخابراتی

این کابل‌ها دارای ۵ طیف رنگی اصلی و ۵ طیف رنگی فرعی هستند:
۵ دسته اصلی شامل:
1. سفید
2. قرمز
3. مشکی
4. زرد
5. بنفش
۵ دسته فرعی شامل:
1. آبی
2. نارنجی
3. سبز
4. قهوه ای
5. طوسی
هر کدام از ۵ رنگ اصلی باید با یک رنگ فرعی ترکیب شود که در انتها ۲۵ زوج سیم می‌توان تهیه کرد.

خرید کابل مخابراتی سیمیا

سیم و کابل سیمیا تولید کننده کابل مخابراتی در انواع زمینی و هوایی آن می‌باشد. محصولات این کارخانه از مرغوب‌ترین متریال موجود ساخته شده و توانسته‌اند نقش مهمی در صنعت برق کشور ایفا کنند. برای خرید کابل مخابراتی می‌توانید همین الان با شماره زیر تماس گرفته و محصول مورد نظر خود را از پردیس کابل گستر تهیه نمایید.

شماره تماس برای خرید سیم و کابل سیمیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.